Ekonomični in učinkoviti pripomočki, ki podpirajo vaše zdravje

Niso le prodajalci, ampak strokovnjaki, ki znajo svetovati – Ponujajo ekonomične in praktične ter moderne in učinkovite rešitve.

So strokovnjaki za električno ogrevalno tehniko, a zdaleč ne le to. Govorimo o podjetju Media-Impeks, ki ima danes osem zaposlenih in upravo ter skladišče v Slovenji vasi v občini Hajdina.

Metka Sabath je podjetje ustanovila leta 1994 in v teh letih ji je s sodelavci uspelo, da so postali distributer za medicinske pripomočke Medisana, distributer in strokovnjak za električno ogrevanje ter veleprodajalec pribora za vrt in košnjo TechParts.

Električno talno gretje – zdravo in ekonomično

Po besedah Metke Sabath je talno ogrevanje pravi odgovor na vprašanje, kako ogrevati prostore: “Kdor želi doseči pravo toplino doma za manj denarja, kot ga zahtevajo druge ogrevalne tehnike, mu priporočam talno gretje. To je varčno in zdravo ogrevanje, razporeditev toplote je enakomerna, manj izsušuje zrak in manj je dvigovanja prahu, kar ugodno vpliva na mikroklimo bivalnih prostorov.”

Sabathova dodaja, da je električno talno gretje danes standard udobja v kopalnicah, neprecenljivo je udobje toplih tal, tla se sušijo hitreje, je pa tudi odlično proti vlagi in plesni, zato jih vgrajujejo tudi v kopalniške stene in v severne stene hiš.

Stroški vzdrževanja, kot so servisiranje gorilnikov, črpalk, čiščenje peči in dimnikov, ter prah in smrad postanejo preteklost.

Ekonomičnost tega sistema pa je tudi v tem, pravi, da lahko prav vsak prostor ogrevamo samostojno in ne vključujemo celega sistema. Ogrevanje lahko upravljamo tudi na daljavo s telefonom ali računalnikom, kar je odlično za počitniške nastanitve.

Električno talno gretje vedno bolj uporabljajo tudi zunaj: “Tako ne boste imeli več zaledenelih stopnic ali teras, da o dovoznih poteh s klančinami v garaže sploh ne govorim,” dodaja Metka Sabath.

Infrardeči grelni paneli – učinkoviti in varčni

V primerjavi s klasičnimi električnimi grelniki so infrardeči (IR) paneli zelo varčni, saj porabijo do 50 odstotkov manj energije, ljudje pa si jih kupujejo večinoma za dodatno ogrevanje in za osnovno ogrevanje manjših stanovanj, kjer je to najbolj ekonomična rešitev. IR grelni paneli, pravi Metka Sabath, dajejo občutek, kot bi nas grelo sonce, ne ogrevajo namreč zraka, ampak v prvi vrsti predmete in osebe. Šele sekundarno se začne segrevati tudi zrak v prostoru.

To pomeni, da dihaš hladnejši zrak, imaš pa občutek topline – kar je spet odlično za zdravje, predvsem dobrodošlo za ljudi s problemi alergij in astme. Vzdrževanja praktično ni, prav tako ni servisiranja. Montirajo ga na steno ali strop, ljudje pa po potrebi zanj dokupujejo tudi noge, da lahko panel stoji na tleh.

Tudi skrb za zdravje, lepoto in zdrav dom

Media-Impeks skrbi za vaše zdravje tudi z medicinskimi pripomočki nemške blagovne znamke Medisana, kjer imajo vse za kontrolo zdravja (merilniki tlaka, termometri in oksimetri), terapije (infrardeče lučke, inhalatorji), nego (pripomočki za manikuro, pedikuro in nego obraza) ter welness (masažne in grelne blazine, kadi za noge) pa tudi za zdrav dom (vlažilniki zraka, odvlaževalniki). Njihova kakovost je zagotovljena z medicinskimi in CE certifikati, podprta pa s triletno garancijo na vse izdelke.

sl_SISlovenian