Roto rašpla

Inovativen hrvaški izdelek, univerzalno orodje za obdelavo mehkih materialov.

Roto rašpla je inovativen hrvaški izdelek, univerzalno orodje za obdelavo mehkih materialov kot so: les, plastika, guma in podobno, in sicer z namestitvijo na ročni rotacijski kotni brusilnik.

Z namestitvijo tega orodja na kotni brusilnik je mogoče enostavno obdelovati mehke materiale kot so: les, plastika, guma…

Zaradi njegove zgradbe je mogoče odstraniti več materiala kot je to mogoče z brusno ploščo ali brusnim papirjem. Enostavna namestitev in uporaba ne zahtevata posebnih strokovnih znanj in spretnosti.

Tehnika obdelave materialov z Roto rašplo

Poznano orodje, brusne plošče ali brusni papir, ki se jih namešča na kotni brusilnik imajo določene pomanjkljivosti. Pri obdelavi mehkih materialov kot sta les in plastika prihaja na brusni plošči in brusnem papirju do zapolnjevanja oziroma odbrušeni delci zapolnijo prostor med rezalnimi zrni, kar zmanjšuje učinek brušenja, povečuje trenje med orodjem in obdelovalnim delom, s tem pa tudi temperatura obdelovalne plošče.

Tako zapolnjena brusna plošča ne omogoča nadaljnje obdelave, prihaja pa tudi do njenega vžiganja. Zaradi mehkosti materiala lastnosti samo ostritve pri brusni plošči ne pride do izraza. Podobna težava se pojavlja tudi pri uporabi orodja z brusnim papirjem, kjer se, poleg navedenega, pojavlja tudi relativno hitra izraba orodja zaradi njegove zgradbe kot takšne.

Cilj uporabe

Roto rašple je razširiti ponudbo orodij za obdelavo mehkih materialov z odbrušenimi delci. S tem orodjem je mogoča obdelava z večjim učinkom. V istem času je mogoče odstraniti več delcev v primerjavi z drugim že znanim orodjem za kotni brusilnik. 

Orodje se namesti z zategovanjem na originalno ploščo vretena s pomočjo zatezne matice. Z rotacijo orodja na brusilniku v razponu od 1.500 do 10.000 obratov na minuto nastaja kinematika potrebna za rezanje materialov.

Prednosti Roto rašple

Roto rašpla je izdelana iz jeklene pločevine debeline 0,7 mm in je termokemijsko obdelana. Obdelovanje površine poteka z rezili na delovni površini orodja. Pod vsakim rezilom je odprtina za odstranjevanje delcev, ki preprečuje zapolnitev delovne površine orodja in omogoča nepretrgano rezanje rezila.

Velikost odstruženih delcev je odvisna od pritiska orodja na obdelovalno površino in je omejena z velikostjo rezil. Roto rašpla ima zaobljeno delovno
površino in je tako primerna za obdelavo vseh ravnih in neravnih površin, robov, krivin in podobno.

Naše storitve

Media Impeks je vaš partner v distribuciji izdelkov. Nudimo tudi servis izdelkov in 24 urno podporo kupcem.

Distribucijska mreža

Distribucijski center

Servisna točka

24 urna podpora

sl_SISlovenian